Bioskopska sala Doma kulture, Bačka Topola “CIMET I VANILA“

0
559

Utorak, 18. oktobar 2016., 19.30

U predstavi glavne uloge igraju: Vesna Stanković, Vanja Milačić, i Milica Janketić. Pijanista: Nenad Paunović. Koreograf: Nebojša Gromilić.

„Cimet i Vanila“ je veoma atraktivna i intrigantna savremena komedija o „susretu“ tri žene, tri psihološka sistema i tri pogleda na svet. Večita tema koja njih spaja su muškarci, muško-ženski svet, i u ovom kontekstu šlageri 60-tih godina. Kroz prizmu muzike i pesama tog romantičarskog doba njih tri, svaka iz svog ugla, pričaju o svojim iskustvima i sebi. Tri u potpunosti različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem „spontano“, uz klavirsku pratnju pevaju, pričaju i nazdravljaju savremenim muškarcima.

Veca, žena koja je u savršenom braku sa čovekom sa kojim baš na to veče kabarea slavi godišnjicu braka, priča o svom iskustvu, ženama koje su srećne u braku, majkama, jednom kućnom i porodičnom svetu u kojem preovladava harmonija i domaćinski duh. Maca, stjuardesa, žena avanturističkog i neuhvatljivog duha, trostruka udavača, materijalista u duši, kupoholičarka, priča o tome koliko voli muškarce, koliko su oni za nju svi jako zanimljivi i uzbudljivi, hvali se svojim neuobičajenim načinom života i deli savete ženama kojima je to najmanje potrebno. Ceca, medicinska radnica na urologiji, neudata, u histeriji da pronađe tog nekog savršenog čoveka za život, rastrzana između prirode posla i romantičarskog pogleda na svet, priča o svojim visokim kriterijumima nesvesna da tako ne može naći muškarca o kojem sanja.

U prelepim haljinama njih tri pričaju o savremenim problemima današnjih žena, duhovitim opaskama zasmejavaju publiku i u formi scenskog dijaloga pevaju šlagere poznate publici, kao što su: „Ljubav i moda“, „Beograd“, „Lilihip“, „Samo jednom se ljubi“, „Mansarda“, „Žuti bikini“, „Sve njene jeseni su tužne“, „Počnimo ljubav ispočetka“, i jos 20-ak pesama…

Tekst „Cimet i Vanila“ je napisala i režirala Vesna Stanković, koja i igra u predstavi. Osim nje tu su i Vanja Milačić i Milica Janketić. Pijanista je Nenad Paunović koji doprinosi šarmu ove predstave.

Publika glumice nagrađuje salvama smeha i aplauzima na otvorenoj sceni jer glumice na delikatan način isprovociraju publiku da postane sam učesnik predstave. Uvek je iznenađenje način na koji se publika uključuje, to su trenuci koji su inspirativni i drugačiji u svakoj predstavi. To je ono sto čini „Cimet i Vanilu” pristupačnom i pokretačkom predstavom.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY