Kako se živi u Bačkoj Topoli

0
1106

U Bačkoj Topoli, varoši na severu Bačke, decenijama zajedno živi dvadeset nacija. Blizina drumskog i železničkog koridora 10, Telečka visoravan i četiri akumulacije dobar su osnov za razvoj turizma koji, uz poljoprivredu, čini osnov privrede toga kraja.

Sve ono što Bačka Topola i okolina mogu da proizvedu i ponude, videli su posetioci ovogodišnjeg sajma Ekspo. Na jednom mestu poljoprivredni proizvodi iz kraja – od žitarica i povrća do tradicionalnih rukotvorima žena iz Vojvodine.

Glavna ulica u Bačkoj Topoli tradicionalno, svakog prepodneva, vrlo živa. Domaćini se žale da teško žive jer, kažu, ništa ovde nije kao pre: mesna industrija je privatizovana, hotel u centru nezavršen, posla nema…

glavna-ulica

Predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder veruju da je preporod ovog kraja moguć, jer imaju dvadeset dva sela i ogromne površine pod oranicama.

Oni koji dođu u Bačku Topolu imaju šta da vide i dožive, jer osim bogatog kulturnog dobra koje su za sobom ostavili vredni ljudi, priroda je ovom kraju darivala mnogo, pa ovde s pravom ulažu u turizam i od njega očekuju profit.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY