Otvoreno pismo direktorici PU „Bambi“

4
4913

Otvoreno pismo prenosimo u celosti!

Poštovanoj direktorici Predškolske ustanove „Bambi“ iz Bačke Topole obraćam se ovim putem, sa zahtevom da POD HITNO podnese neopozivu ostavku na funkciju koju trenutno upražnjava. Ovaj moj zahtev osnovan je po više tačaka:
– Kao prvo, uveren sam da ustanovu u kojoj se odvija rad sa decom u predškolskom uzrastu, kada počinje njihovo elementarno vaspitanje i pripremaju se za osnovno obrazovanje, ne može da upravlja osoba toliko niskog stepena odgovornosti, odnosno toliko moralno nepodobna.
Poštovana direktorice Predškolske ustanove „Bambi“, Vi ste u subotu popodne (van radnog vremena) upravljali službenim vozilom (crvena zastava BT 007 TČ) pod vidnim dejstvom alkohola (bili ste skroz pijani). Skrećući udesno iz Omladinske ulice u ulicu Jo Lajoša (iza Doma zdravlja) niste uspeli da kontrolišete vozilo, te ste levom bočnom stranom automobila naleteli na žensku osobu koja se biciklom kretala u smeru suprotnom smeru Vašeg kretanja. Ta osoba je za Vama glasno vikala da se bar zaustavite, što Vi naravno niste učinili, svesni svoje krivice, stanja u kom ste se nalazili i težine prekršaja koji ste načinili. Nažalost ista ta osoba Vas poznaje i nije imala smelosti da pozove policiju i da Vas prijavi. Na Vašu nesreću, sve se to odigralo nekih 35 metara od moje porodične kuće, na očigled moj i još nekoliko svedoka, pa otud eto ja imam dovoljno smelosti da Vas javno pozovem na odgovornost. Obaveštavam Vas, ako ne udovoljite zahtevu za ostavku i ne postupite onako kako bi morala da postupi svaka normalna i dostojanstvena osoba, oslanjajući se na zaštitu koju svojim kadrovima bezuslovno pruža Vaša politička organizacija (SVM) moraćemo ovaj slučaj da iznesemo pred pravosudne organe, a uveravam Vas da će meni biti obaveza da odgovarate kako priliči.
Dobro poznavajući stranački model po kojem ste upravo Vi svojevremeno postavljeni za direktoricu predškolske ustanove, bez ikakvog ustručavanja pišem nekoliko pitanja…

– Moram da Vas pitam, ko Vam daje pravo da u privatnom životu koristite službeni automobil javne ustanove, koji predstavlja imovinu ostvarenu sredstvima iz budžeta svih poreskih obveznika?!

– Moram da Vas pitam, zar nemate ni osnovno ljudsko dostojanstvo i dozvoljavate sebi da budete javno viđeni u pijanom stanju, što ženi srednjih tridesetih godina nikako ne priliči, ili je to već prešlo kod Vas u neki ozbiljniji stadijum ?!

– Moram da Vas pitam, zar ste već toliko bahati da Vas ne interesuje čak ni fizička ugroženost koju Vi uzrokujete drugim sugrađanima, zar ste već toliko vredniji od svih oko Vas ?!

– Moram da Vas pitam, da li ćete bar u nedelju kada se otreznite, (pošto ste nakon izlaska iz automobila koji niste uspeli ni da parkirate ispred svoje kuće nastavili da konzumirate alkohol), shvatiti koliko ste neodgovorni, nemoralni i nepodobni da i jedan jedini dan više provedete na čelu ustanove u kojoj najmlađoj dečici kroz adekvatne pedagoške mere treba pružati primer ponašanja u društvu, što Vi nikako ne možete da predstavljate. Po mom ličnom uverenju, ne samo da ne biste smeli biti rukovodilac pomenute pedagoške ustanove, već Vam ja ne bih dozvolio da ičije dete Vi dalje vaspitavate. Treba da Vas je sramota i najbolje je da shvatite ozbiljno ovo obraćanje, ukoliko ne smatrate da Vam je potrebna još veća javna sramota i ozbiljnija zakonska sankcija, u skladu sa postojećim dokaznim materijalom i svedočenjima.

Iskreno se nadam da ćete ozbiljno shvatiti ZAHTEV ZA NEOPOZIVU OSTAVKU, te da ćete se u najkraćem mogućem roku povući sa mesta rukovodioca predškolske ustanove i mesta pedagoga!

Dušan Uzelac

4 COMMENTS

  1. Ju…. Sok! Imala sam prilike tokom prakse da komuniciram sa ovom zenom. Do duse prakse koju sam za tri god. Jedva dva puta obavila a ostalo obavljala po gradu u kom sam studirala. Da ne kazem da je BT jedini „grad“ na planeti u kom ne postoje konkursi za staziranje itd. Da u jaslicama postoji zena koja prati jedno bolesno dete i cuva ostalu decu, s’tim da nikad nije skolovana za to! Mislim da je dovoljnooo….

  2. Dotična je pokazala neodgovornost u saobraćaju i za to treba da snosi sankcije zakonom propisane. Sve to ne znači da se loše profesionalno ponašala, niko od tih službenika ne traži da budu „Majke Tereze“, dokle god dobro i profesionalno obavljaju svoj posao privatno mogu da rade šta hoće dok je u skladu sa zakonom. U ovim stresnim vremenima je potpuno normalno da mlada osoba zaposegne za alkoholom kao anksiolitikom (isti bi efekat bio da se nakljukala tabletama za smirenje samo bi imala manje osuda), samo se u tom slučaju ne učestvuje u saobraćaju i krše propisi i ugrožavaju drugi učesnici. Možda je ona, na kraju, loša u svom poslu ali to treba da bude kriterijum za profesionalnu osudu a ne ono što radi u slobodno vreme.

    • Gospodja direktorka, je jedan od najboljih i najacih vaspitaca u poslednjih 10god. A u vrtic za ove dve gid je vise ulozeno nego poslednjih god od kako je na poziciji direktora. Stim kako su rekli u slob vreme neka se pije. Bolje bi bilo da ae pise peticija i da se vise radi na to. E kako se ophodi milicija prema nepropisnim parkiranjem auta…. I da se se trazi da stoje pored. „OS“ skola, jer vozaci projure pored dece i udaraju ih, kao da im pale samare! E to je sramota i na tome treba da se radi!

LEAVE A REPLY