Poštovane komšije

Godinama se bezuspešno obraćamo nadležnima u Opštinskoj Upravi Bačka Topola

0
703

Poštovane komšije, godinama se bezuspešno obraćamo nadležnima u Opštinskoj Upravi Bačka Topola da reše pitanje GREJANJA naših stanova.
U višespratnim zgradama se na dve kotlarnice (mazut i gas) zagreva oko 450 stanova, ili blizu 1.500 stanara. Uglavnom godinama nailazimo na isti problem, da grejanje kasni, pravdajući to lošom opremom u kotlarnicama ili slično, dok ove godine još nije ni počelo.
Moramo reći odgovornima u Lokalnoj samoupravi u Bačkoj Topoli sledeće: mi remont papreno plaćamo svake godine, pa kako onda da je oprema, zajedno kotlom, po vama „tempirana bomba“, gde su onda naše pare otišle. Drugo, godinama plaćamo najskuplje grejanje u Srbiji, prilažemo dokaz Aneksa ugovora za grejnu sezonu 2013/1014, gde je obračun za grejanje po kvadratnom metru na godišnjem nivou 130 dinara. Znači, plaćamo 11 meseci, a dvanesti mesec će obračunati akontaciju kako im padne na pamet, ili koliko im bude trebalo. Ovde remont u Aneksu ugovora nije obračunat. Jasno se iz Ugovora vidi, da na godišnjem nivou grejanje dvosobnog stana sa remontom izlazi oko 130.000,00 dinara. Zbog ovakvog odnosa prema stanarima, mnogi su se iz ovog sistema isključili, jer nisu mogli da plaćaju.
Verujemo, da se nađe pravo rešenje i odrede realne cene za grejanje, kao i održavanje sistema i opreme, svi bi se grejali sa ovih kotlarnica.
Pismeno i usmeno smo obaveštavali Odgovorne u Lokalnoj samoupravi, održavali sastanke i na vreme tražili da se ovo ŽIVOTNO PITANJE reši, a evo ušli smo u novembar mesec a grejanja nema.
Obraćamo se još jednom zbog svih nas, a pre svega zbog bolesnih, starih i male dece, POD HITNO REŠAVAJTE PROBLEM GREJANJA.
Ukoliko se ovo pod hitno ne reši, IZLAZIMO NA PROTESTE i o svemu obaveštavamo javnost, neka svi znaju kolika je nebriga odgovornih u Lokalnoj samoupravi u Bačkoj Topoli prema svojim građanima.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY