„PREVARANTI“ KOMEDIJA SA MUCANJEM I ZAMALO PUCANJEM

0
748
Loading the player...

11. mart 2016. god. 19.30 časova, Bioskopska sala Doma kulture, Bačka Topola

Karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti u kancelariji Doma kulture u Bačkoj Topoli
Tekst: Pierrin Basquiera
Režija: Vida Crnčević Basara
Uloge: Kalina Kovačević, Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević
Reč autora
Eh, ništa više nije kao što je nekad bilo, uzdišemo svi u glas. Najčešće sa pravom ali kada su prevaranti u pitanju, onih starih se možemo sećati gotovo sa nostalgijom.
Ne želim ni da pričam o ovim današnjim.
Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem,“ Prevaranti“, bavi se upravo nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para. Evo naše situacije:
Jedna od banja u Srbiji, tada mondenskih odmarališta džet seta (ne mogu da odolim – toliko drugačijeg i simpatičnijeg od danjašnjeg), i dva para. Muž i žena koji se pretvaraju da su brat i sestra; i dve gospođe u najboljim godinama, koje su odabrale da budu grofica – udovica i njena „družbenica“, krenuli su jedni na druge. I šta se događa kada prevaranti pokušaju da prevare prevarante? Urnebesna komedija – naravno.
A, da li su „dečica“ lakog industrijalca iz Kruševca uspela da prevare Fon Bellu i njenu družbenicu Žanu, ili je bilo sasvim obrnuto; da li travar Jova zaista leči sve od kurjih očiju do maloumnosti, da li je mladoženja odjahao ispred oltara sa rmpalijom, ko je kapetan duge plovidbe a ko industrijalac iz Jagodine, moraćete da saznate sami. Nadamo se da se posle naše predstave nećete osećati prevarenim, već relaksiranim i nasmešenim i da ćete zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevno živimo.

 

SHARE
Previous articleUskršnje pripreme
Next articleRampa na ulici

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY