Ženu terao da gleda kako joj siluje ćerku

0
514

– Lancem je zatvorio vrata, skinuo je golu i iživljavao se nad njom. Nisam mogla da izdržim, razvalila sam vrata, izvukla dete napolje, a on je počeo besomučno da me tuče – ovako počinje stravičnu ispovest za „Blic“ majka 17-godišnjakinje koju je očuh D. D. (41) poslednje dve godine silovao.Devojčica je tek pre dva dana priznala očuhovim polusestrama da je pod stalnim pretnjama bila silovana još dok je porodica živela u mestu u blizini Subotice (identitet žrtve i mesto poznati redakciji).

Slučaj je prijavljen policiji, gde je devojčica izjavila da je bila prisiljavana na seksualne odnose i da ju je očuh poslednji put napao prošlog četvrtka. U subotičkoj bolnici je pregledana i konstatovane su povrede, a monstrum je uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati.
– Sa njim sam bila 12 godina, a posle toga kada sam prvi put pokušala da je spasem i kada me je čupao za kosu i tukao ključevima i lancem zapretio je da će ubiti i mene i moje troje dece. Maltretirao je i moja dva sina, a ako nije imao alkohola, torture su bile strašne – priča majka silovane devojčice.
Ona kaže da je svesna da zbog svega što je njena ćerka preživela ona snosi deo odgovornosti.

– Znam da sam kriva, ali toliko sam ga se plašila i sad se bojim da će ga pustiti i da će nas sve pobiti. Terao me je da gledam kako siluje moju ćerku, a posle je i sa mnom spavao. Jednom sam se poverila prijateljici i kada su ga nazvali i rekli da prestane da me maltretira, pretukao me je još više. U četvrtak mi je rekao da je već odavno spremio metak za mene i decu. Izbacivao me je iz kuće i sate sam provodila na hladnom. Verujte, nisam imala kome da se obratim – pravda se majka devojčice, koja bi posle silovanja trčala do kupatila i u suzama govorila majci da je jako boli.

– Zahvalna sam njegovim polusestrama kome se dete poverilo. Znam da sam kriva što sam dozvolila da mi ćerka to doživi. Selim se, a ne znam gde. Nemam kuda, moramo otići. Deca su na sigurnom, čujemo se, ali strah od monstruma ne prolazi – kaže majka.

U Višem javnom tužilaštvu u Subotici kažu da u radnjama D. D. ima elemenata krivičnog dela silovanja, a poznanici porodice kažu da znaju da je majka primalac socijalne pomoći i da teško živi.

Silovatelj se nakon određenja pritvora nalazi u Okružnom zatvoru u Subotici, a u bačkotopolskom Centru za socijalni rad kažu da njihovo odeljenje u Malom Iđošu radi na predmetu svojih korisnika novčane pomoći.

– Obavljeni su razgovori sa majkom i decom i jedino što za sada možemo reći je su deca saglasna da budu smeštena u poznatoj okolini gde su bezbedni – kažu u Centru u Malom Iđošu.

„Blic“ saznaje da se devojčica u odnosu na celokupnu situaciju izuzetno dobro drži. Majka je prvi put do sada ljudima sa kojima se i ranije sretala kao korisnik socijalne pomoći ispričala da je oko dve godine znala šta se dešava u kući, ali da iz straha i zbog pretnji da će ubiti decu i nju nikome nije ništa rekla. Trenutno ona nema mogućnosti da bude sa decom, jer je svoju kuću u Malom Iđošu prodala pre dve godine, ali je u telefonskom kontaktu sa njima. Sagovornik koji je upoznat sa detaljima slučaja navodi da se socijalni radnici maksimalno trude da pruže podršku i deci i majci, jedino je nejasno zbog čega je majka toliko dugo trpela nasilje i seksualno zlostavljanje ćerke pošto se slobodno kretala.

– Ne znamo kako će sud i tužilaštvo reagovati na izjave majke koja tvrdi da je bila nemoćna i da nije imala kome da se obrati za pomoć. Dolazila je u CZSC, ali ga nikada nije spominjala, niti su ga socijalni radnici ikada zatekli u njenoj kući u Malom Iđošu, a kasnije u kući u Lovćencu gde su zajedno živeli. U selu svi pričaju samo o tome, ljudi se zgražavaju, ali većina osuđuje i majku – kaže izvor „Blica“.

U opštini Mali Iđoš su upoznati sa slučajem od pre nekoliko dana i kažu da će učiniti sve da zaštite decu.

– U dogovoru sa Centrom za socijalni rad, ukoliko bude bilo potrebe, opština će učiniti sve da se deca zaštite i budu na sigurnom. Ukoliko bude trebalo njihovo izmeštanje spremni smo da im obezbedimo smeštaj. Lično sam u šoku, jer je nepojmljivo da neko može nešto tako da uradi – zaključuje Marko Rovčanin, predsednik opštine Mali Iđoš.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY