Znala sam da mi siluje dete!

0
441

Žužana Farago, čiji je nevenčani suprug Danijel Dančo seksualno zlostavljao njenu ćerku H. F. (17): Plašila sam se da će da nas ubije ako nešto kažemo.

ZNALA sam… Lagala bih kad bih rekla da nisam. Dve godine sam znala da to đubre od čoveka siluje moje dete, ali nisam smela da prijavim. Tukao nas je stalno i pretio da će nas sve pobiti… Držeći se za glavu, za naš list, priča Žužana Farago (39) iz Lovćenca, čiji je nevenčani suprug Danijel Dančo (40) godinama seksualno zlostavljao njenu maloletnu ćerku H. F. (17).Ni minulog vikenda, kada se desilo poslednje silovanje, majka nije imala hrabrosti da se obrati policiji. To su uradile Dančove polusestre. Čim im je devojčica priznala šta se događa u kući, odmah su je odvele u stanicu. Kako saznajemo, H. F., inače učenica srednje Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, ispričala je kroz kakvu torturu je prolazila. Nikome nije o tome govorila, jer se bojala da će Danijel nauditi majci i braći. Posle iskaza, devojka je pregledana na Odeljenju ginekologije u subotičkoj Opštoj bolnici i pošto su ustanovljene povrede, napasnik je priveden. Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici određen mu je pritvor do 48 sati.

– U vezi smo već 12 godina i svašta smo od njega preživeli – nastavlja majka Žužana. – Da se nešto događa primetila sam pre dve godine kada sam išla na sezonski rad na branje malina. Jednom sam je iščupala od njega, ali je onda napao mene. Govorio je da ima pripremljen metak za sve nas ukoliko ikome išta kažem.

U protekle dve godine Žužana je sa svoje troje dece živela u kući Dančovog očuha u Lovćencu. Kao samohrana majka, korisnik je socijalne pomoći. Posle prijave nasilja, Centar za socijalni rad je decu smestio na sigurno, a Žužanu smo zatekli kako pakuje stvari i odlazi iz kuće.- Gde ću otići ne znam, jer sam svoju porodičnu kuću u Malom Iđošu prodala da bih njemu dala, sada nemamo ništa – kaže odmahujući glavom. – Sve je popio. Policija je pronašla oko 200 kilograma duvana koji je valjda preprodavao. Ni sama sad ne znam šta da radim, ali moram brinuti za decu da ona budu dobro.

PRODUŽEN PRITVOR MANIJAKU

Zbog mogućnosti da ponovi krivično delo silovanje, ali i da utiče na svedoke, Viši sud u Subotici odlučio je da produži pritvor do 30 dana Dančo Danijelu (40) iz Malog Iđoša. On se tereti da je dve godine seksualno zlostavljao maloletnu ćerku svoje nevenčane supruge.

Devojčica H. F. (17), sa svojom braćom smeštena je kod rodbine na sigurno. Iz kuće u Lovćencu, gde se proteklih godina dešavalo strašno nasilje, iselila se i njihova majka Žužana Farago (39).

– Pošto su korisnici socijalne pomoći, dužni smo da brinemo o njima. Obavljeni su razgovori i deca su saglasna da budu smeštena u poznatom okruženju gde se osećaju bezbedno – kažu u Centru za socijalni rad Bačke Topole i Malog Iđoša.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY